Alibeyköy Kurye
Alibeyköy Motorlu Kurye Şirketi – 0532 680 76 27
Şirketimiz şimdi daha hızlı ve daha ekonomik. Alibeyköy kurye hizmetleri, büyük kentlerin trafik yoğunluğundan otomobillerle ulaşımın imkansız olduğu noktalara moto kurye ekiplerince ulaşılır gönderileriniz tam zamanında ve daha ucuza teslim edilir. Alibeyköy içinde kurye, bir kuryeland iştiraki olup 7/24 size hızlı ve ekonomik ekspres kurye hizmetini daima hızlı şekilde sağlamktan gurur duymaktadır. Bir yerden başka bir yere kısa sürede ulaştırılması gereken evrak veya paketlerinizin taşınması işini yapar. Herhangi bir adrese göndermek istediğiniz gönderileriniz ya da gelmesini beklediğiniz gönderiler zamanında teslim alınarak size söylenen zamanda yine zamanında teslim edilir, sonrasında kimse teslim edildiğine dair bilgi tarafınıza ulaştırılır.
Alibeyköy kurye olarak birtakım hizmetlerimiz aşağıdadır.
- Alibeyköy Motorlu Kurye Hizmeti
- Alibeyköy Arabalı Kurye Hizmeti
- 7 Gün 24 Saat Kurye Hizmeti
- Cumartesi Pazar Günü Açık Kurye Hizmeti
- Alibeyköy Evrak Gönderimi
- Alibeyköy Ucuz Moto Kurye Hizmeti
- Alibeyköy Yaya Kurye Hizmeti
- Tatil, Bayramda Açık Kurye Hizmeti
- Alibeyköy Gece Motorlu Kurye Hizmeti
- Gidiş Dönüş Kurye Hizmeti
Hizmetlerimizin her türlü çeşitliliğine ulaşabildiğiniz kuryeland firması sizlere motorize dağıtım ağıyla kurye hizmetleri adına her türlü ihtiyacınıza yanıtı anında temin etmektedir.
Alibeyköy semtinin genel tarihçesi
Tarihinde mısırtarlaları ile bilindiğinden günümüzde aynı tarlalardan eser olmamasına karşın semtin girişindeki dev mısır heykelinde de görülebileceği gibi semtin sembolü olarak seçilmiştir. Alibeyköy’e adını veren Ali Bey, Karesi Beyliği Emirlerinden Evrenos Gazi’nin oğlu Ali Bey’dir. Orhan Bey’in beyliği ele geçirmesinden sonra Karesi Beyliği Osmanlıhizmetine girmiş ve Evrenos Gazi Rumeli’deki fetih hareketlerinde Orhan Bey’i desteklemiştir. Hizmetlerinden ötürü Orhan Bey, Evrenos Bey’e vakıf için İstanbul’da istediği yerleri bağışlamıştır.
Evrenos Gazi’nin oğlu Ali Bey de zamanının Osmanlı sultanlarından olan Fatih Sultan Mehmet’i fetihlerinde desteklemiş ve o da babası gibi Fatih Sultan Mehmet tarafından iltifat görmüş ve günümüzdeki Alibeyköy semti sınırları içindeki bir çiftliği kendisine mülk olarak vermiştir. Semtin adı da onun işte sözü geçen Ali Bey’den ötürü Alibeyköy olmuştur. Ali Bey 1485 yılında vefat etmiş ve Yenice-i Vardar’daki türbesine gömülmüştür. Bizans döneminde bir yerleşim yeri olmayan semt Osmanlı’nın kenti fethinden sonra da hızla yerleşime açılmamış hatta 1498 tarihli Osmanlı kayıtlarında semtin nüfusu içinde Ali Bey’in çiftliğindeki çalışanların çoğunluğu oluşturduğu 46 kişi olarak gösterilmiştir. Osmanlı’nın son döneminde semt 790.000 dönümlük meralarıyla sarayın ve Osmanlı ordusunun et ihtiyacını karşılamak için yetiştirilen kasaplık koyunların beslendiği bir yer haline gelmiş, Cumhuriyet döneminde ise semtin topraklarının miri ve vakıf arazileri halka dağıtılmıştır. Alibeyköy motor kurye şirketi daima hizmete hazır vaziyette beklemektedir.